Klub

Klubunk története

A Győri Búvár Sportegyesület

Városunkban - annak természetes elhelyezkedése miatt- nagy hagyománya van a vízi sportoknak. Már a század elején működtek csónakázó egyletek és evezős szakosztályok. Ezen hagyományokat folytatva alakult meg városunk első búvár sportegyesülete 1965-ben. Mivel a búvársport technikai sportág, ezért először az MVG. MHSZ keretein belül kezdett működni. Ez az időszak egészen 1990. áprilisáig tartott.

  

Ezalatt az időszak alatt nagy fejlődésen ment keresztül nem csak a magyarországi búvársport, hanem a győri egyesület is. Komoly nemzetközi szintű sporteredményekkel büszkélkedhetünk. Az uszonyos úszásban Európa - bajnoki helyezések, országos bajnokságok sorozata, a tájékozódási búvárúszásban szintén nemzetközi és országos szintű eredmények fémjelzik e korszak sikertörténetét.

Szinte a kezdetek óta komoly szintű ipari búvárcsoport is kialakult az egyesületben. A víz alatti munkavégzés minden területén jól képzett búvárok végzik a megrendelt munkákat. A meder alatti közművek átvezetését, műtárgyak építésénél közreműködést, víz alatti hegesztést-vágást meder felderítést, roncskiemelést mind elvégzik búváraink. Munkatársaink részt vettek a híres bősi erőmű építésénél, a berlini kormányzati negyed építésénél, hogy csak a jelentősebbeket említsük. Az egyesület búvárai részt vettek az 1970-es tiszai / itt dolgoztak először búvárok árvízvédekezésben / és az 1972-es Mura folyón lezajló árvíz elhárításában.

  

Komoly technikai háttérrel rendelkezünk, amivel minden víz alatti búvármunkát magas minőségi elvárásokkal végzünk. Speciális technikáink lehetővé teszik a víz alatti vágást, építést, betonozást, javításokat, vízbeesett tárgyak megkeresését, kiemelését. A megrendelt munkákról és a munkafolyamatokról víz alatti videó felvevővel és fényképezőgéppel rögzítünk felvételeket, melyeket megrendelőinknek csatolunk az elvégzett feladatokról. Így mindig látható az aktuális munkafolyamat vagy esetlegesen az adott tárgy állapot felmérése is.

A víz alatti kommunikációs berendezéseink lehetővé teszik, hogy a lent dolgozó búvárral folyamatosan kapcsolatban legyünk.

Az évek folyamán a fejlődési folyamat és az egyre bővülő és kiterjedt referenciák révén napjainkban az építőipar számos speciális és nem speciális munkát igénylő területén, valamint a vízépítés, a vízgazdálkodás, csatorna fenntartás létesítményeinek építési, karbantartási, felújítási munkáiban folyamatosan végzünk munkafeladatokat.

Az Egyesület nagy figyelmet fordít arra, hogy kivitelezések során alkalmazott felszerelések, eszközök korszerűek, biztonságosak legyenek, valamint a környezetvédelmi előírásoknak megfeleljenek.
Megrendelőink körét elsősorban a legnagyobb víz-, csatornaművek, vízügyi igazgatóságok, vízierőművek, vízépítő és hajós cégek, vízgazdálkodási társulatok és helyi önkormányzatok alkotják.

Hosszú éves, folyamatos kapcsolatban vagyunk az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatósággal, a Tűzoltósággal, Rendőrséggel és a Mentőszolgálattal, melyeknek kiértesítései között több különleges búvármunkát is végeztünk.

Vállaljuk még rendezvények vízi biztosítását megfelelő háttértechnikával, vízi járművekkel.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Rendben  További információ