Harcsa - Az év hala 2017

Mint már bizonyára többen is tudomást szereztetek róla 2017-ben az év halának a harcsát választották. Ez a gyönyörű hal adta az ihletet az egyesület vezetőségének a következő fotópályázat meghirdetésével kapcsolatosan.

A fotópályázat címe: „a harcsa bajsza…”

Beadási határidő: 2017. szeptember 15.

A fotópályázaton csak saját készítésű képekkel lehet indulni. Az elkészült fotók értékelését neves fotográfus szakemberek és egyesület tagjai közösen fogják végezni. Az első három legjobb fotót készítő búvártársaink értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak a „verseny” végére.

 

Pár gondolat az év haláról a harcsáról:

A döntést nem a  Magyar Haltani Társaság hozta, hanem a honlapjukon októberben elindított közönségszavazáson voksoló, több mint ötezer látogató. A  korábbi évekhez hasonlóan most is három őshonos jelölt közül lehetett választani. A harcsa a szavazatok csaknem felével (48 százalék) nyerte meg a versenyt. A paduc 37 százalékkal a második lett, a halványfoltú küllő a szavazatok 16 százalékát szerezte meg.

Mióta a vizák eltűntek a vizekből, Magyarország legnagyobb hala a harcsa, amely szálkamentes, ízletes húsa miatt az ország egyik legkedveltebb étkezési hala is. Népszerű, a gyerekek már a képeskönyvekből megismerik. A harcsa hosszú életű, és folyamatosan növekszik. Bár másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak, napjainkban már a 100 kilogramm fölötti példány is ritkaság - olvasható a haltani társaság közleményében.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Rendben  További információ